Thomas Johansson och Jan-Henrik Schöttle

Johansson & Schöttle Guldsmedsateljé

År 2004 öppnade vi vår första ateljé på Präst­gatan 8 i Norrköping. Efter 10 fram­gångs­rika år öppnade vi vår andra ateljé på Bok­hållare­gatan 2 i Linköping år 2014. I våra ateljéer designar och till­verkar vi unika smycken. Vi arbetar med ett geometriskt form­språk och stiliserade organiska former med rena linjer. Med mycket med pärlor och stenar i våra smycken låter vi även färg, form och slipning styra formgivningen. Thomas fick gesällbrev 1991 och Jan-Henrik fick sitt 1975 och är dessutom guldsmed i 5:e generationen.

Vår filosofi

Vi har stor kunskap om allt inom guldsmedsyrket vilket märks på alla arbeten vi utför. På reparationen av den tunna kedjan, storleks­ändringen av ringen, designen av 50-årsgåvan, detaljerna och finishen på din vigselring.

Material

Vi arbetar främst med gult eller rött och vitt guld. Men vi smider även smycken i silver, titan och de exklusiva ädelmetallerna platina och palladium. Vi har ett brett sortiment av olika stenar och hjälper till att välja stenar som passar dig.

Vigselringar

Formen på vigselringar är viktig. De ska fungera både estetiskt och praktisk under många år. Hos oss kan ni hitta er favoritring, kanske med en del personliga förändringar eller tillägg. Naturligtvis kan vi designa en ring speciellt för er.