Jan-Henrik Schöttle, Thomas Johansson och Elise Elwin

Johansson & Schöttle Guldsmedsateljé

År 2004 öppnade vi vår ateljé på Präst­gatan 8 i Norrköping. I vår ateljé designar och till­verkar vi unika smycken. Vi arbetar med ett geometriskt form­språk och stiliserade organiska former med rena linjer. Med vackra pärlor och stenar i våra smycken låter vi deras färg, form och slipning vara en del av formgivningen. Thomas fick gesällbrev 1991 och Jan-Henrik fick sitt 1975 och är dessutom guldsmed i 5:e generationen.

Filosofi

Vår filosofi är att tillverka estetiskt och hantverksmässigt högkvalitativa smycken.
Vi har stor kunskap om allt inom guldsmedsyrket vilket märks på alla arbeten vi utför. På reparationen av den tunna kedjan, storleks­ändringen av ringen, designen av 50-årsgåvan, detaljerna och finishen på din vigselring.

Etik, miljö och material

Vi arbetar enbart med diamantgrossister som garanterar konfliktfria diamanter enligt The Kimberley Process. Tillsammans med KarAna Ädelmetall AB arbetar vi med certifierad skrothantering för återvinning av ädelmetaller. Produktionen är certifierad enligt ISO 14001 och ISO 9001. Den miljövänliga processen ger oss ädelmetaller av högsta kvalitet till våra smycken. Vi tillverkar smycken av guld, silver, platina och palladium.

Vigselringar

Formen på vigselringar är viktig. De ska fungera både estetiskt och praktisk under många år. Hos oss kan ni hitta er favoritring, kanske med en del personliga förändringar eller tillägg. Naturligtvis kan vi designa en ring speciellt för er.