Om oss

Johansson & Schöttle Guldsmedsateljé

Som erfarna guld­smeder till­verkar vi smycken med egen design, juveler, vigsel­ringar, för­lovnings­ringar och silver­ringar mm. De material vi oftast an­vänder är guld, vit­guld, platina, palla­dium, titan, silver, diamanter, briljanter, princess­diamanter, safir, smaragd och rubin. I vår ateljé hittar du också titan­ringar från Swe­pol 3D­titan, Guld­bolagets Choice / Choice Allians och Stjärn­ringens modeller.

År 2004 öppnade vi ateljén på Präst­gatan 8 i Norrköping. Ateljén designar och till­verkar unika smycken. Vi arbetar med ett geometriskt form­språk och stiliserade organiska former med rena linjer. Med vackra pärlor och stenar i våra smycken låter vi deras färg, form och slipning vara en del av formgivningen.

Filosofi

Vår filosofi är att tillverka estetiskt och hantverksmässigt högkvalitativa smycken.

Vi har stor kunskap om allt inom guldsmedsyrket vilket märks på alla arbeten vi utför. På reparationen av den tunna kedjan, storleks­ändringen av ringen, designen av 50-årsgåvan, detaljerna och finishen på din vigselring.

Etik, miljö och material

Vi arbetar enbart med diamantgrossister som garanterar konfliktfria diamanter enligt The Kimberley Process. Tillsammans med KarAna Ädelmetall AB arbetar vi med certifierad skrothantering för återvinning av ädelmetaller. Produktionen är certifierad enligt ISO 14001 och ISO 9001. Den miljövänliga processen ger oss ädelmetaller av högsta kvalitet till våra smycken. Vi tillverkar smycken av guld, silver, platina och palladium.

Vigselringar

Formen på vigselringar är viktig. De ska fungera både estetiskt och praktisk under många år. Hos oss kan ni hitta er favoritring, kanske med en del personliga förändringar eller tillägg. Naturligtvis kan vi designa en ring speciellt för er.

Vi i ateljén

Under 2021 hade vi en generationsväxling i företaget. Jan-Henrik Schöttle gick ner i arbetstid och jobbade halvtid, för att vid årsskiftet pensionera sig efter 51 år i guldsmedsyrket. Vi är tacksamma att han med sin långa erfarenhet kan komma in och stötta oss när vi har arbetstoppar.

Oskar Johansson har genomfört en lärlingsutbildning till guldsmed i ateljén. Han har tidigare utbildat sig till maskör/perukmakare och läst kulturhistoria vid Linköpings Universitet. Oskar är anställd på heltid sedan 2021.

Thomas Johansson blev klar med sin guldsmedsutbildning 1991 och fick samtidigt sitt gesällbrev. Han har varit företagare i yrket sedan 1992. Thomas driver vidare Johansson & Schöttle och det urgamla konsthantverksyrket med stolthet och glädje.

Thomas Johansson
Oskar Johansson